Ontwikkeladvies NL leert door subsidie

Via de NL leert door subsidie, kun je als werkende of werkzoekende gratis een coachingstraject t.w.v. €700 volgen bij een loopbaancoach.

Het doel van het NL leert door subsidietraject is om jouw positie op de arbeidsmarkt inzichtelijk te maken en om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Je hebt bijvoorbeeld een tijd in een bepaalde branche gewerkt, maar overweegt een switch. Wat zijn dan je alternatieven, welke opleidingen kan je gaan volgen, hoe vind je werk in die andere branche en past het bij je? Of je overweegt het ondernemerschap, wat zijn daarin je kansen en sluit dat aan bij je wensen? Wil je na het coachingstraject een opleiding volgen, ook daar zijn subsidiemogelijkheden voor. Meer details daarover volgen later dit jaar.

Hoe ziet een NL leert door traject eruit?

Het NL leert door traject start met een intake en een arbeidsmarktscan: waar sta je nu? Vervolgens ga je middels 4 uur begeleiding met de loopbaanadviseur aan de slag om inzichtelijk te krijgen welke vervolgstappen je kunt nemen, welke functies bij je passen en eventueel welke opleidingen je daarvoor moet volgen.

In het kort ziet het NL leert door traject er als volgt uit:

  • intake
  • arbeidsmarktscan
  • 4 uur begeleiding ( in overleg face to face of digitaal)
  • persoonlijk loopbaanprofiel: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
  • loopbaan-stappenplan: welke vervolgstappen kun je nemen?

Het NL leert door traject is een kort traject. Wil je verder de diepte in dan kun je het traject uitbreiden door een budget van je je werkgever of op eigen kosten. Veel werkgevers vergoeden loopbaancoaching en als je het zelf betaalt is loopbaancoaching boven een bepaalde drempel aftrekbaar voor de belasting.

Kom ik in aanmerking?

Iedereen die een band heeft met de arbeidsmarkt kan gebruik maken van de NL leert door subsidie. Dat wil zeggen als je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of als je op zoek bent naar werk. Je moet alleen voor afronding van het traject jonger zijn dan de pensioengerechtigde leeftijd (66 jaar en 4 maanden).

Wil je meer informatie over het ontwikkeladvies? Kijk dan op www.hoewerktnederland.nl.

Aanvragen

Wil je gebruik maken van een gratis coachingstraject via de NL leert door subsidie? Plan dan een telefonisch intakegesprek.

Maak nu een afspraak voor een telefonisch intakegesprek