Don’t just look at the stars,

be one

Individuele coaching

Individuele coaching is een persoonlijk ontwikkelproces dat wordt ingezet om tot veranderingen te komen en deze vast te houden. Weten hoe je stappen kunt zetten in je ontwikkeling en scherp krijgen waar het voor jou om gaat. Dat vraagt om stilstaan en reflecteren. Het doel van een coachtraject is altijd om tot inzicht, beweging en groei te komen.

Voorbeelden van coach-vragen zijn:

  • Hoe zorg ik voor meer balans en voorkom ik dat ik ‘kopje onder ga’?
  • Hoe kan ik effectiever omgaan met conflicten en weerstand?
  • Hoe zorg ik dat ik wat steviger word in mijn communicatie?
  • JHoe kan ik de zaken wat meer loslaten en zorgen dat anderen hun verantwoordelijkheid nemen?
  • Hoe kan ik mezelf meer uitspreken en opkomen voor mijn belangen?

Coaching werkt preventief tegen (langdurige) uitval door teveel stress, een te hoge werkdruk of disbalans tussen werk en privé. Voorkom dat je uitvalt door nu de balans op te maken en te onderzoeken wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren en de regie te pakken en te houden.

Een coachtraject begint altijd bij jouw coachvraag: waar loop je tegen aan en wat wil je veranderen en ontwikkelen? In een intakegesprek kijken we samen naar wat jij nodig hebt om stappen te kunnen zetten. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5 gesprekken.

Op het moment dat ik merk dat er onderliggende belemmeringen of blokkades zijn of dat je worstelt met bepaalde thema’s of keuzes, zijn dan zal ik met je bespreken om het perspectief coachen in te zetten. Door het perspectief coachen laat ik je op een andere manier kijken naar de thema’s in jouw leven. Ik laat je bewust worden van de ruimte die ontstaat als je anders naar jouw situatie kijkt en naar de betekenis die daaraan geeft. Door het doorbreken van patronen, ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden.