Sollicitatiecoaching

 • Je bent op zoek naar een andere baan maar weet niet goed hoe en waar je die kunt vinden.
 • Je vindt het lastig om jezelf goed te presenteren in sollicitatie- of netwerkgesprekken.
 • Je wordt vaak afgewezen na een sollicitatiegesprek of krijgt zelden of nooit een uitnodiging voor een gesprek.
 • Je ziet er tegenop om te netwerken.
 • Je bent al langere tijd aan het solliciteren maar hebt nog steeds geen succes.
 • Je bent je baan kwijtgeraakt, wil graag verder maar voelt nog steeds boosheid en teleurstelling.

Hoe ga je in jouw persoonlijke situatie op een positieve manier de arbeidsmarkt op? Hoe vind je de baan die bij je past? En hoe maak je een professionele indruk tijdens netwerk- en sollicitatiegesprekken? In een coachtraject leer ik je alle facetten van het solliciteren, afgestemd op wat jij nodig hebt.

Wat levert sollicitatiecoaching jou op?

 • Je weet wat jou uniek maakt en waarin je je onderscheidt van anderen.
 • Je zet je netwerk in zodat het voor jou werkt.
 • Je voelt je zelfverzekerd en krachtig in je sollicitatie- en netwerkgesprekken.
 • Je gaat goed voorbereid de arbeidsmarkt op.
 • Je vergroot jouw kansen op een baan die echt bij je past!

“Without action, you aren’t going anywhere”

-Mahatma Gandhi

De start

We starten het traject met jouw verhaal: waar sta je nu en wat heb je nodig om met energie te kunnen solliciteren? Welke belemmeringen zijn er? Wat is jouw beeld van de arbeidsmarkt en solliciteren?

Jouw talent

De basis van een sterke sollicitatie begint bij een goed beeld van jezelf; wat zijn jouw talenten en ontwikkelpunten. Weten waar je goed in bent en hoe je jouw talenten in een baan kunt inzetten, helpt je bij het schrijven van een sterke motivatiebrief en een professioneel CV.

Jouw ideale baan

Als je de arbeidsmarkt gaat verkennen, is het belangrijk om te weten van welke elementen jij energie krijgt. We gaan op zoek naar de rode draad in jouw ideale baan. Dit helpt je om gerichter te solliciteren en echt de baan te vinden die past bij jouw kwaliteiten.

Netwerken

Je netwerk inzetten bij het solliciteren; het belang wordt vaak onderschat en de belemmerende overtuigingen komen gelijk naar boven: ‘ik heb geen netwerk’ of ‘je vraagt mensen toch niet om een baan?’. Toch is netwerken essentieel om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. Ik leer je wat netwerken is, hoe je je netwerk kunt inzetten en vooral dat je er energie van krijgt!

Het sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding van het sollicitatiegesprek is essentieel en zorgt ervoor dat je met meer zelfvertrouwen het gesprek ingaat en krachtiger overkomt. Welke vragen vind je echt lastig? Hoe benoem je je kwaliteiten en ontwikkelpunten en hoe geef je goede voorbeelden? Ook werken we aan een persoonlijke en professionele presentatie.

Wil je meer weten over SOLLICITATIECOACHING?

Maak nu een afspraak voor een (telefonisch) intakegesprek. Op basis van dat gesprek bepalen we samen wat jij nodig hebt. Gemiddeld bestaat een traject uit 5 gesprekken.

Heb je al de ideale baan op het oog en wil je geen kans missen?
Met Sollicitatiecoaching op Maat help ik je met de sollicitatieprocedure zodat je jouw kans op deze baan vergroot.