Managementcoaching Haarlem

Managementcoaching

Merk je dat je vastloopt in je functioneren als manager?
Ervaar je regelmatig weerstanden?
Heb je minder energie?
Sluit jouw stijl van communiceren niet altijd aansluit bij je manager, collega’s en teamleden?
Heb je het gevoel achter de feiten aan te lopen?
Twijfel je soms of je wel het juiste doet?

Of ga je starten als manager en wil je je goed voorbereiden op je nieuwe rol? Bij een overstap naar het niveau van manager, vraagt dit vaak nieuwe competenties, een andere houding en stijl van communiceren.

Managementcoaching is individuele coaching voor teammanagers en managers gericht op het ontwikkelen van een persoonlijke en daadkrachtige stijl van leiderschap. Daarbij onderzoek je ook je eigen rol in relatie tot de organisatiecontext en herken je je eigen gedragspatronen daarin.

Voor wie?

Ervaren of startende managers die zich willen ontwikkelen in hun rol als coachend leidinggevende.

Wat levert managementcoaching jou op?

Verandering

Met managementcoaching versterk je jouw kwaliteiten, doorbreek je patronen en verander je jouw manier van communiceren zodat je beter aansluit bij anderen. Je vergroot je impact, verbetert je functioneren en krijgt meer plezier in je werk. Ook jouw team en collega’s zullen de verandering merken en op een andere manier met je communiceren.

Heldere inzichten

Je krijgt nieuwe inzichten over jezelf over je persoonlijke ontwikkeling als mens en als manager, werk en loopbaan. Inzichten over wat je motiveert en energie geeft, wat je demotiveert en waar je energie op verliest, je sterke en zwakke kanten, drijfveren, verlangens, vaardigheden en talenten. Je vergroot je persoonlijke effectiviteit.

Focus en keuzes

Je ervaart een andere manier van leidinggeven en nieuwe, concrete mogelijkheden om invulling te geven aan jouw rol als manager. Je krijgt een ander perspectief op je functioneren en je persoonlijke ontwikkeling. Je leert focus aan te brengen op wat echt belangrijk is en durft keuzes te maken.

Resultaat

Aan het eind van het traject heb je een duidelijk beeld van jouw kwaliteiten en valkuilen als manager. Je bent in staat om naar je eigen gedrags- en denkpatronen te kijken, maar ook naar die van anderen en kunt effectiever leidinggeven en coachen. Jouw potentieel als manager is zichtbaar en je bent in staat om jezelf als manager verder te ontwikkelen.

“Dankzij de sessies met Astrid, kwam ik tot het inzicht dat ik situaties in mijn hoofd dusdanig groot maakte, waardoor ik een twijfel modus terecht kwam. Dit had tot gevolg dat ik niet helder meer communiceerde naar mijn collega’s. Door issues klein(er) te maken en een zakelijkere benadering te hanteren ben ik weer overzicht over mijn werkzaamheden gaan krijgen. Het resultaat is meer zekerheid in het benaderen van situaties en het begeleiden van teamleden.”

– Daan

Managementcoaching

Elk coachtraject is uniek en afgestemd op jouw situatie, ambities en vragen. We werken aan de thema’s die jou als manager bezighouden en de doelen die jij wilt bereiken. Aan de hand van praktijksituaties reflecteren we op jouw communicatie en gedrag en doen we interventies om jouw stijl van leidinggeven te verbeteren. De duur van de managementcoaching is afhankelijk van de vraag en het gewenste resultaat. In een oriënterend gesprek verkennen we de vraag en bepalen we het aantal coachgesprekken en de frequentie van de gesprekken.