Sollicitatiecoaching in Haarlem

Sollicitatiecoaching op maat

Je hebt een geweldige baan gezien en je wilt volledige focus op de sollicitatieprocedure zodat je jouw kansen op deze baan vergroot.

Ik bied sollicitatiecoaching op maat zodat je je optimaal kunt voorbereiden. Je ontvangt coaching en advies op alle vlakken van het solliciteren en ik geef je heldere en bruikbare feedback. Het coachtraject kan verschillende elementen bevatten. Afhankelijk van jouw ervaring op het gebied van solliciteren, bepalen we samen wat jij nodig hebt.

De voorbereiding

Om de kansen op jouw ideale baan te vergroten, is de eerste indruk cruciaal. Dat begint met het goed analyseren van de vacature: het gericht lezen van de vacaturetekst en de belangrijkste elementen eruit te filteren. Past de vacature echt helemaal bij jouw wensen, talenten en ervaring? Welke vragen heb je nog? En als je, op basis van alle informatie, besluit er helemaal voor te gaan: het schrijven van een sterke en persoonlijke motivatie en een professioneel CV.

Jouw talent

De basis van een sterke sollicitatie begint bij een goed beeld van jezelf; wat zijn jouw talenten?  Je zit in een sollicitatiegesprek en dan komt de gevreesde vraag… wat zijn je ontwikkelpunten en valkuilen? Dit is vaak de vraag die voor veel mensen lastig te beantwoorden is. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en communicatie en wat je kunt verbeteren om nog krachtiger te zijn. Wat zijn jouw talenten, drijfveren, vaardigheden, sterke en zwakke kanten?

Het Sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding van het sollicitatiegesprek is essentieel en maakt je zelfverzekerder in het gesprek. Hoe benoem je je kwaliteiten en ontwikkelpunten en hoe geef je goede voorbeelden? Hoe voorkom je dat je gaat uitweiden en de draad van je verhaal kwijtraakt? Welke vragen vind je echt lastig? Tijdens de coachgesprekken verbeteren we jouw gesprekstechniek. Ook werken we aan een persoonlijke en professionele presentatie.

Wil je meer weten over SOLLICITATIECOACHING OP MAAT?

Maak nu een afspraak voor een (telefonisch) intakegesprek. Op basis van dat gesprek bepalen we samen wat jij nodig hebt. Elk traject is uniek en maatwerk. De doorlooptijd van het coachtraject wordt afgestemd op de sollicitatieprocedure.